Stemtraining voor leerkrachten

14 november 2019 | 9u00 - 15u30

Prijs: € 120, inclusief catering met broodjeslunch, syllabus, goodiebag en kinderboek naar keuze uit de Clavis conceptwinkel (ter waarde van maximaal € 20)
Navormer: Mind The Voice


Aandachtspunten:

  • ademhalingstechnieken en spreektechnieken

  • lichaamshouding

  • lichaamstaal

  • mindset

  • spreken voor de klas

  • klas-, stem- en taalmanagement.

Voor:

  • leerkrachten lager onderwijs

  • leerkrachten kleuteronderwijs


Veel leerkrachten hebben na langdurig praten last van vermoeidheid aan de stem met heesheid tot gevolg. De oorzaak ligt vaak bij een verkeerd stemgebruik. Intensief stemgebruik eist intensieve stemtraining en dat is wat deze navorming aanbiedt. Een gezond stemgebruik is één ding, de visie van Mind The Voice gaat dieper dan dat. ‘Mind’ en ‘Voice’ zijn immers niet los te koppelen van elkaar. Je ‘mind’ beïnvloedt je ‘voice’.  De juiste ademhalings- en spreektechnieken, een juiste mindset en een goede lichamelijke conditie zijn cruciaal om dagelijks voor de klas te staan met volle enthousiasme en energie. Vergeet niet, voor een rumoerige klas staan kan zijn tol eisen, en dan word je als leerkracht door vermoeidheid, stress en energieverlies al snel verleid tot foutief stemgebruik.

De navorming is volledig praktijkgericht. Gedurende de voormiddag wordt er intensief  gewerkt aan de juiste ademhalings- en spreektechnieken en worden er voor elke cursist individueel praktische, ervaringsgerichte tips gegeven rond gezond stemgebruik, stemkleur, lichaamshouding, mindset, stemzorg en spreken voor de klas. Gedurende de namiddag worden er hulpmiddelen en adviezen aangereikt om de stem zo goed mogelijk te verzorgen. We gaan ook dieper in op de link tussen stemproblemen en extraverte/introverte personen. Inzicht in die materie zorgt ervoor dat je stemproblemen na het volgen van deze navorming steeds een stapje voor bent.

Een leerkracht is kapitein van het schip dat ‘klas’ heet. Leer in deze navorming alles over lichaamstaal, mindset, klas-, stem- en taalmanagement. Leer hoe je je klas kan blijven boeien. Hoe varieer je in stemgeluid? Hoe creëer je meer stemvolume? Hoe kun je je stem sparen wanneer je verkouden bent? Welke tips kun je opvolgen om je stem gezond te houden?


INSCHRIJVINGSFORMULIER: