1Ys.jpg

Ieder kind wil weten. Kinderen zijn nieuwsgierig, stellen vragen bij alles wat ze zien, en doen niets liever dan hun omgeving onderzoeken. Een van de belangrijkste taken voor leraren is dan ook om die natuurlijke leergierigheid te koesteren en aan te moedigen.

2Ys.jpg

Onderzoek bewijst hoe belangrijk taal daarbij is: kinderen die veel taal horen, lopen voor in hun ontwikkeling; kinderen die worden voorgelezen, presteren beter op school; kinderen die interactieve gesprekken voeren, hebben een sterker wetenschappelijk inzicht.

3Ys.jpg

Willewete is een initiatief van Clavis Uitgeverij en PXL-Education. Professionele verhalenvertellers en deskundige didactici werken samen om kinderen onder te dompelen in taal en wetenschap, met spannende verhalen en bewezen methodieken.

 
 
4Ys.jpg
 

Maar niet alleen de kinderen worden slimmer van Willewete, want in het kader van levenslang leren is ook aan de leraren gedacht. Zo hebben alle sessies een professioneel voor- en natraject, en worden workshops georganiseerd met tips om de opgedane kennis ook op school in de praktijk te brengen. De insteek is steeds differentiërend en inclusief. En uiteraard zijn alle methodieken conform het leerplan en de eindtermen.

 
5Ys.jpg
 

Willewete betovert kinderen met boeken en nieuwe media, en stimuleert leraren en ouders om hetzelfde te doen. Het educatieve centrum is dé plek voor iedereen die houdt van lezen, onderzoeken, vragen stellen en nieuwsgierig zijn.